ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Α’ ΥΛΩΝ ΚΑΙ FOOD COST

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Α’ ΥΛΩΝ ΚΑΙ FOOD COST

Όλες οι επιχειρήσεις εστίασης έρχονται αντιμέτωπες με τη διαχείριση του κόστους των α’ υλών τους, καθώς λανθασμένοι υπολογισμοί αυξάνουν το συνολικό κόστος της επιχείρησης, γνωστό και ως food cost, και επιβαρύνουν το ταμείο του εστιατορίου.

Μια κοινή πρακτική για την ορθή διαχείριση των α’ υλών και κατ’ επέκταση του κόστους μίας επιχείρησης αποτελούν οι πρότυπες συνταγές. Σύμφωνα με τον ορισμό της Unilever Food Solutions, μια πρότυπη συνταγή είναι μια δοκιμασμένη φόρμουλα που ανταποκρίνεται με συνέπεια στα πρότυπα ποιότητας και απόδοσης ενός εστιατορίου. Πιο συγκεκριμένα, περιγράφοντας τις ακριβείς ποσότητες των απαραίτητων συστατικών για το κάθε γεύμα που παρασκευάζεται στο εστιατόριο, εξασφαλίζεται σταθερή ποιότητα προσφέροντας το αναμενόμενο αποτέλεσμα στον πελάτη.  Οι πρότυπες συνταγές πέρα από το μέγεθος της σερβιρισμένης μερίδας αναφέρονται και σε λεπτομέρειες που αφορούν την παρασκευή των γευμάτων ή και άλλες πληροφορίες, όπως το κόστος ή η θρεπτική αξία του φαγητού. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται ακόμη και φωτογραφίες των πιάτων για την τήρηση της ομοιομορφίας των γευμάτων και την καλύτερη εμπειρία του πελάτη.

Εστιάζοντας στην επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ακρίβειας στην ποσότητα των α’ υλών που χρησιμοποιούνται για την κάθε συνταγή, η ανάγκη για σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη και από τις υποκειμενικές εκτιμήσεις στην αντικειμενική πραγματικότητα, οι Pleiades Group προσφέρουν την απτή ολοκληρωμένη λύση της ψηφιακής ζυγαριάς Food Cost  PGS-110 ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης αλλά και κοστολόγησης α’ υλών.

 

 

Shopping cart
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0